Darmowa dostawa od 197 zł!

Glinka morska Kevin Bacon's - Manicouagan Clay 2 kg

Symbol: G-KB-MC2
Dostępność: Na zamówienie
154.00
szt.
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Czas realizacji zamówienia do: 5 dni
Cena przesyłki:
11.49
  • Odbiór osobisty 0
  • Orlen paczka 11.49
  • Paczkomaty InPost 18.99
  • Kurier InPost 20.99
  • Kurier InPost (pobranie) 27.79
Więcej o produkcie
Waga
2 kg

KEVIN BACON'S Glinka morska Manicouagan

Naturalny produkt bogaty w oligoelementy zawierające szeroką gamę minerałów i wodorostów.

Regularne stosowanie glinki morskiej Manicouagan na kończynach konia:
• Pomaga utrzymać ścięgna w naturalnej suchości.
• Tonizuje tkanki.
• Zmniejsza obrzęki.
• Chłodzi kończyny.

Stosowanie: do użytku zewnętrznego wymieszać przed użyciem.
- Codzienne stosowanie lub w okresach intensywnego wysiłku:
• Rozprowadzić 2 cm warstwę na ścięgnach i stawach.
• Pozostaw okład do wyschnięcia.
• Umyj nogę wodą następnego dnia.
- W momencie urazu dla uzyskania efektu przeciwzapalnego i bliznowaciejącego:
• Zastosuj okład z glinki.
• Przykryć plastikową folią i bandażem.
• Opłucz nogę pod wodą i codziennie odnawiaj.

Opis :
Glinka morska Manicouagan jest produktem naturalnym powstałym w wyniku działania jednego i nieskażonego ekosystemu: półwyspu Manicouagan w Quebecois na północnym wybrzeżu rzeki Saint-Laurent (św. Wawrzyńca). Glina morska pojawiła się po intensywnych przemianach lądowych, które zostały spowodowane przez spadający meteoryt na obszarze Manicouagan 215 milionów lat temu. Chronione przez warstwę torfu złoże rozciąga się krawędzią od morza na 15 km². Glina zawiera międzywęzłową wodę morską, uwięzioną od niepamiętnych czasów. Analiza wykazuje obecność 42 różnych pierwiastków atomowych i alg.
Jedną z cech charakterystycznych glinki morskiej Manicouagan jest jej silna zawartość krzemianu, tlenku żelaza i glinu.
Ten rodzaj gliny jest bardzo bogaty w potas, magnez, sód, a szczególnie bogaty jest w żelazo i wapń.

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: